Vállalati kutatás és tanácsadás

Vállalati Szociális Térkép, intézményi hatásvizsgálatok és egyéb speciális szolgáltatások vállalati szereplőknek.

Napjainkra a jó minőségű munkaerő megtartása és a meglévő humánerőforrás hatékony motiválása az egyik legfontosabb munkaerőpiaci célkitűzéssé vált a vállalati szektorban. Egyre markánsabban érzékelhető a minőségi szakemberek iránti munkáltatói kereslet. A vállalati humánerőforrás szakirodalom és gyakorlat az "employer branding" (munkáltatói márkaépítés) keretében vizsgálja és alkalmazza a hatékony munkaerő, humánerőforrás megtartásának, motiválásának illetve további ösztönzésének gyakorlatát - egyszersmind növelve a vállalati versenyképességet. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani különböző vállalati szolgáltatásaink keretében.

Az eredményes employer branding erősíti a munkatársak vállalat iránti lojalitását, valamint megfelelő módon és mértékben képes dinamizálni az egyéni teljesítményeket. Ennek alapvető feltétele, hogy a munkáltató tisztában legyen a vállalat belső működésével kapcsolatos munkatársi véleményekkel, meghatározó érzületekkel.

A Vállalati Szociális Térkép egy olyan komplex szervezeti hatásvizsgálat és helyzetkép, amely keretében szakértőink tudományos eszközökkel, elméleti és empirikus megközelítéssel vizsgálják a vállalat munkavállalói körében kimutatható a belső munkahelyi anyagi, infrastrukturális, humánerőforrás és információs-kommunikációs viszonyokat, a meghatározó véleményeket, csoportdinamizmusokat. A Vállalati Szociális Térkép alkalmas a munkavállalók (vezetők, beosztottak) részéről a vállalat - és vele a menedzsment - irányába nyíltan, vagy rejtett módon megfogalmazott humán- és szociális igények részletes felderítésére, legyen az fizetési rendszer, béren kívüli juttatások (cafeteria), munkaeszközigény, munkarendi kérdések, munkavédelem, valamint egyéb szervezeti dimenziók. Egyúttal alkalmas a különböző intézményfejlesztések megalapozásához, mint humán erőforrás, bérgazdálkodás, cafeteria-rendszer, belső kommunikáció, fenntarthatósági jelentés, vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) stratégia.

Szakértőink segítségével vállalati partnereink számára egyéb speciális szolgáltatásokat kínálunk, így:

- kommunikációs tréning vezetőknek, beosztottaknak;

- szervezetfejlesztési tréning vezetőknek, beosztottaknak;

- csapatépítő tréning vezetőknek, beosztottaknak;

- coaching vezetőknek, beosztottaknak;

- generációs különbségek kezelése, generációs stratégia készítése;

- vállalati társadalmi felelősségvállalási stratégia elkészítése;

- mediációs, konfliktuskezelési szolgáltatás.

Kérjük, hogy további kérdések esetén a következő e-mail címen érdeklődjön: info@hoec.hu