Hírek


 

TÖOSZ Emléklap kitüntetés a Homo Oecologicus Alapítványnak

2020. szeptember 11.

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Homo Oecologicus Alapítvány a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) 2020. évi Küldöttgyűlésén TÖOSZ Emléklap kitüntetésben részesült a szakmai érdekképviseleti tevékenység, továbbá a Szövetséggel való partneri együttműködés elismeréseként.

2020. szeptember 11-én került sor a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének tisztújító Küldöttgyűlésére, ahol újraválasztották a Szövetség elnökénekújabb 5 évre Schmidt Jenőt a Somogy megyei Tab város polgármesterét. Megválasztották a TÖOSZ társelnökeit, a TÖOSZ új Elnökségét és Felügyelő Bizottságát, valamint a 15 TÖOSZ tanácsnokot. Az eseményen Magyarország Kormánya képviseletében előadást tartott Dr. Dukai Miklós a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára. A TÖOSZ tisztségviselőinek megválasztását követően került sor a TÖOSZ kitüntetések és elismerő oklevelek ünnepélyes átadására. 

Ennek keretében kapta meg a Homo Oecologicus Alapítvány a TÖOSZ Emléklapot, amely szakmai elismerés illeszkedik a Szövetség és az Alapítvány közötti immár több éves szakmai együttműködés (közös szakmai tanulmánykötet kiadása 2017-ben és 2019-ben) rendszerébe. Az elismerést köszönjük, és egyúttal jó munkát kívánunk a következő 5 évben a TÖOSZ megválasztott tisztségviselőinek!

2020. június 29-én került sor az első SMART LEADER workshopra a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) országos központjában. A workshop számára a helyszínt Dr. Gyergyák Ferenc TÖOSZ főtitkár - aki a SMART LEADER önkormányzati vezetőképző program egyik előadója is egyben - felajánlásának köszönhetően a TÖOSZ biztosította a Homo...

A COVID-19 koronavírus magyarországi megjelenése miatt veszélyhelyzet és kormányzati védekező intézkedések hatására a SMAERT LEADER Önkormányzati Vezetőképző Program a személyes jelenléti képzési formáról átállításra került online digitális képzésre. Ebben a formában került sor több képzési napra. Jelen állás szerint a személyes jelenlétet...

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. szeptember 19-én tartott testületi ülésén elfogadta Cegléd Város Szociális Térkép komplex kutatásának záró tanulmányát, amit a Homo Oecologicus Alapítvány készített az Önkormányzat megbízásából 2019. április - szeptember között.

A TÖOSZ és a Homo Oecologicus Alapítvány május 9-én a TÖOSZ, Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban mutatta be az Agglomerációs várostérségi tanulmányok Nagyvárosi, városi és települési dilemmák a 21. században című kötetet.